Nerezová kyveta 12l je vhodná pro přístroje typu post-mix, které mohou být plněny sirupem. Své využití nalezne i v oblasti pre-mix, neboť může být plněna různými nápoji jako například pivo, víno, mošt, káva, mléko, voda atp. Nápoje lze následně stáčet přes průtočné chlazení.
Kyveta má velký plnící otvor, kterým ji můžete pohodlně plnit i čistit a proto je velice oblíbená u zákazníku kteří si vaří pivo samy doma. Připojení kyvety je zapomocí speciálních naražečů typu "JOLLI (Ball Lock)" které mají 7/16" závit viz. příslušenství.
Základní specifikace
Dobrý den, chtěl bych se posunout od sycení sekundární fermentací v lahvích k nucenému sycení v této kyvetě. Nemám s tím ale žádné zkušenosti, tak bych se chtěl zeptat jestli jsou reálné tyto moje představy: Po vykvašení bych pivo stočil do kyvety, nasytil CO2 z tlakové láhve a nechal ležet v lednici. Během ležení bych chtěl odebírat testovací vzorky stáčením přes výčepní kohout, který bych vždy asi musel na kyvetu vytaženou z lednice nasadit přes ball lock naražeč (z prostorových důvodů mám v chatce na zahradě pouze malou minilednici, která má světlou výšku jenom 57 cm a kyveta i s kohoutem by se mi tam asi nevešla). Po odběru vzorku nebo později po čepování piva bych kyvetu z CO2 láhve vždy dotlakoval na správnou hodnotu a uložil zpět do lednice. Nebo je potřeba mít CO2 láhev připojenou ke kyvetě i během čepování i když si natočím třeba jenom jedno pivo? A ještě dotaz jak dlouho mi pivo v kyvetě při tomto způsobu čepování může vydržet bez vlivu na kvalitu? Kyveta bude sice stále v lednici na správném tlaku, ale jak budu postupně upíjet, tak se v kyvetě bude zvětšovat prostor zaplněný CO2. Když si budu dělat čárky kolik jsem vytočil, tak bych zbylých 5 litrů chtěl z kyvety přečerpat do 5 l minikegu, abych do kyvety mohl uvařit další dávku. Předem děkuji za Vaši odpověď. J. Aubrecht
Dobrý den, tlak v kyvetě by se měl vždy dorovnat, nejlépe musí být připojená na láhev a nastavený stálý tlak, jinak se bude snižovat nasycení piva(strácí říz). S přátelským pozdravem.